Historie

ADP’s historie går tilbage til 1808, hvor opbygningen af Gl. Havn i Fredericia påbegyndes. Gl. Havn var grundlaget for Fredericia Havn, som vi kender den i dag.

”Associated Danish Ports A/S” opstår først næsten 200 år senere i 2000, da en ny havnelov gør det muligt at omdanne havnene til aktieselskaber med kommunerne som eneejere. Fredericia Havn og Nyborg Havn, der som industrihavn påbegyndes i begyndelsen af 1970, er de to første havne i det nye aktieselskab.

Et par år efter bliver også Middelfart Trafikhavn en del af ADP A/S.

I 2012 gør endnu en ny havnelov det muligt for havnene at drive tørhavn. ADP erhverver i 2014 200.000 m2 jord til udvikling af et transportcenter - Taulov Dry Port. I 2017 indgik ADP A/S og PFA et joint-venture samarbejde om udviklingen af Taulov Dry Port, og køber yderligere 500.000 m2 erhvervsjord i Taulov. 

De tre kommuner bag er de eneste aktionærer i selskabet. I bestyrelsen sidder udover repræsentanter fra aktionær-byerne desuden repræsentanter fra erhvervslivet og medarbejderne.

 

Vi fokuserer på muligheder - og vi går gerne forrest. Vi har ikke tid til andet, for vi vil se resultater - for os selv og for vores kunder