Offshore wind

Samarbejde med internationale virksomheder om montage og udskibning af offshore vindmølleparker har udviklet sig til en af spidskompetencerne hos ADP. Kompetencen er opbygget via erfaring fra både danske og internationale projekter. Nyborg Havn benyttes til offshore wind-projekter, fordi havnen har en central og fordelagtig placering, når vindmøller skal udskibes til offshore-parker i Østersøen og Kattegat. Et veludbygget havneareal med store åbne arealer, optimale besejlingsforhold med en vanddybde på 11 meter og en beliggenhed med direkte adgang til motorvej E20 gør de fysiske rammer på Nyborg Havn ideelle. ADP byggede i 2011 ny kaj i Nyborg, som er designet til tunge projektlaster. Nyborg Havn er dermed fremtidssikret i fordel til de større og tungere vindmøller.

Nyborg Havn har erfaring fra fire vindmølleprojekter i tysk, svensk og dansk farvand. De fire projekter omfatter udskibning af vindmøller til havvindmølleparkerne: Baltic 1, Rødsand ll, Lillgrund og Nysted Havmøllepark.

Internationale kunder som EnBW Energie Baden-Württemberg AG, E.ON Vind Sverige AB, Siemens Wind Power A/S, Bonus Energy A/S og A2Sea A/S har gennem tiderne valgt at benytte Nyborg Havn til udskibning af vindmøller, som følge af havnens fordelagtige beliggenhed og erfaring som udskibningshavn.

Baltic 1:
Tyskland 2010, 21 vindmøller
Kunde: EnBW Energie Baden-Württemberg AG
Se faktaark her

Rødsand ll:
Danmark 2010, 90 vindmøller
Kunde: E.ON Vind Sverige AB
Se faktaark her

Lillgrund:
Sverige 2007, 48 vindmøller
Kunde: Siemens Wind Power A/S
Se faktaark her

Nysted Havmøllepark:
Danmark 2003, 72 vindmøller
Kunde: Bonus Energy A/S (nu Siemens Wind Power)
Se faktaark her

De fordelagtige udskibningsforhold betyder, at ADP tiltrækker virksomheder med internationalt fokus. Senest har Andresen Towers A/S, der producerer innovative elementopbyggede vindmølletårne til Siemens Wind Power, etableret sig på Nyborg Havn.  

Oplev en afskibning af havvindmøller fra Nyborg Havn